lørdag den 7. juli 2012

Politisk analyse: danskerne vil have sjove statsministre

      Danskerne er et humoristisk folkefærd - der skal være "sjov i gaden" og derfor kan vi ikke lide vores nye statsminister, fru Helle Thorning Schmidt. - Selvom hun er køn, er det ikke nok, hun er alt for kedelig.

      Ganske vist forsøgte man op til valget, at gøre hende morsom, ved at påstå at hun havde lavet skattefusk, men desværre viste det sig, at der ikke var noget at komme efter, sagt med ord formet af en tidligere rigtigt sjov statsminister, nemlig Anders Fogh Rasmussen. Altså var hun ikke tilstrækkelig morsom for befolkningen - og det duer ikke, hvis man vil være en ordentlig statsminister her til lands.

      Anders Fogh Rasmussen var virkelig en morsom mand. Da han i en tidligere borgerlig regering var almindelig skatteminister, fuskede han med regnskaberne i en sådan grad og så morsomt, at han blev fyret og straks efter valgt som statsminister.

      Det helt store mesterstykke i den periode var jo den stærkt underholdende og meget vedholdende løgn om en krig, som Danmark og Irak angiveligvis havde meget gavn af at være i, og som bragte godhed og frihed til alle - løgne er helt i orden, så længe man siger dem rigtigt smukt. Og det helt store humoristiske højdepunkt, som nok kommer til at stå i et helt særligt lys i år fremover, var jo det intense øjeblik, hvori det stod klart for alle, at nogle masseødelæggelsesvåben, der angiveligt kunne destruere London inden ca. 45 minutter, viste en  ubehagelig og frustrerende mangel på fysisk eksistens. i dette kritiske øjeblik slog AFR´s politiske tæft og store humoristiske begavelse virkelig igennem, da han på dette ubehagelige spørgsmål helt ud af det blå svarede med et modspørgsmål: "Jamen, vil I da have Saddam tilbage?".
Dette måske nok noget urealistiske modspørgsmål måtte siges at bringe AFR op blandt de helt store komikere: Jørgen Ryg, Dirch Passer, Keld Petersen, Tommy Kenter, osv.

      Så stort et talent lader sig ikke holde nede, og heldigvis blev det også belønnet med  en international toppost, som AFR naturligvis klart benægtede, at han var i gang med at få, mens han var i gang med at få den. og da DK som vi alle ved kort derefter mistede "lillefar", udpegede han selv sin efterfølger, en næsten lige så morsom mand, Lars Løkke Rasmussen.

      Lars havde været amtsborgmester - og selv om han ikke umiddelbart var i besiddelse af AFR´s naturgivne komiske talent, så havde han potentialet til rigtigt sjove indfald fra tid til anden - i den tid, kunne han fx på en virkelig sjov måde ikke holde rede på sine udgiftsbilag og havde endog særdelses svært ved, at finde ud af om det var ham selv, amtet, partiet, eller andre skatteborgere der skulle betale for hans forbrug af hotelværesler, fadbamser, smøger og den slags "voksenunderholdningsfilm" man kan leje på hoteller sent på aftenen - en festlig fætter, hvis kvaliteter helt indlysende fik AFR til at tænke: "den mand har potentiale til noget rigtigt stort - det skal sgu være ham". Festlig, folkelig, og fornøjelig, som man siger.

      De nye meningsmålinger viser da også, at danskerne ønsker hr.Lars Løkke Rasmussen tilbage til statsministerposten, i stedet for den kedelige og trælsomme fru Helle Thorning Schmidt. Hun laver oven i købet forlig med brede flertal i folketinget, og bryder med tidligere blokpolitik og det er rædsomt kedsommeligt.
Danskerne vil ikke have rædsomt kedsommelige statsminstre, vi forlanger sjove og virkeligt morsomme mænd, - om vi må be'.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar