torsdag den 16. august 2012

Nye tider på landets plejehjem

      Foreningen For Danmarks Plejehjemspersonale (FFDP), har i weekenden holdt deres årlige sommerkonference på Vorbasse Badehotel. På dagsordenen i år stod emnet "hvad kan vi gøre for at forbedre forholdene på vore plejehjem?", et tiltagende nødvendigt emne at tage op, efter flere sparerunder og budgetnedskæringer. Der var visse i salen, der kom med lidet farbare forslag, som  eksempelvis mere personale, flere penge, bedre arbejdsforhold til aftenpersonalet, mindre skema- og blanketbureaukrati, osv, hvilket selvfølgelig kunne tages af bordet med det samme som værende helt urealistiske fantasterier.
     
    Det eneste farbare forslag, der kunne tages op til nøjere behandling var et forslag stillet af forstanderen for Østre Sulstrup Plejhjem, fru Jette Barsk-Simonsen, om opsætningen af informative skilte på plejehjemsbeboernes private værelser. Hun havde endda i samme anledning udarbejdet to tekstforslag, som begge har været afprøvet i en længere periode i Østre Sulstrup med et vist held. Det første tekstforslag lød i sin enkelthed "Ryd op efter dig selv - din mor er her ikke!", og den havde gennem nogle måneder haft en vis effekt, og fået nogle af de gamle til at dæmpe deres plejekrav noget. Men omend den nød bred tilslutning, så valgte man i sidste ende en mere rar og serviceorienteret skiltning, som ses på ovenstående billede, og som også havde gjort det noget rarere for alle på plejehjemmet, og havde medført at personalet kunne drikke deres kaffe i nogenlunde fred og ro, især på aftenvagterne, hvor personalet har for vane at samles i vagtstuen og spille ludo, og se "Spise med Price".
     
      Man enedes i øvrigt om fremadrettet at vedblive med konstruktive forbedringer i retning af at lave nogle 4-sengs- eller 6-sengs- soverum, for at løse det meget omtalte ensomhedsproblem på landets plejehjem, hvor de gamle kun får besøg en gang om året, og man var enige om, at fællessoverum måske ville virke noget mindre ensomt for de gamle. I det kommende år ville man dernæst, så vidt budgetterne tillod det, indkøbe japanske, elektroniske hundehvalpe, der kan løbe op og ned ad gangene og sig "vov-vov", for at skabe en mere hjemlig stemning, da undersøgelser har vist, at de gamle savner små hunde eller lignende. Ud over disse forslag, så vil man i en prøveperiode, for at undgå den voldsomme stigning i sovepiller, indføre tvungen afspilning af P4 på værelserne kl 20 om aftenen, da det har vist sig meget effektivt i forhold til at få folk til at falde i søvn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar